"Kiszone" warsztaty w ramach Pleneru Opolno-Zdrój 2071.

 

Wczoraj w Opolnie, w ramach tzw. Pleneru Opolno-Zdrój 2071 odbyły się warsztaty z kiszenia i zdrowego jedzenia „Ferment", w których wziął udział Burmistrz MiG Bogatynia Wojciech Dobrołowicz. W ramach warsztatów przygotowywano kiszony bezglutenowy chleb, kimchi czy kiszono jajka i owoce. Ponadto można było zobaczyć, jak zrobić słodką kiszoną herbatę kombuchę. Warsztat prowadzony przeprowadzony został przez Vegenius oraz Karolinę Miszczak. Imprezy związane z Plenerem są współorganizowane przez niedawno założone, ale już bardzo prężnie działające Stowarzyszenie "Na Trójstyku".

Źródło: UMiG Bogatynia 

Podziel się ze znajomymi!

W celu zapewnienia jak najlepszych usług online, ta strona korzysta z plików cookies.

Jeśli korzystasz z naszej strony internetowej, wyrażasz zgodę na używanie naszych plików cookies.